Inlägg

Resultat: 10
Rädda Barnen
Inlägg
2023-11-13

Nordisk konferens om att förebygga våldsbejakande extremism!

Den 28 november anordnar Save the Children Finland en nordisk konferens om förebyggande av våldsbejakande extremism.  Under dagen får vi höra nordiska experters presentationer om aktuella fenomen relaterade till extremism: hur slås extremistiska ideologier och sätt att agera samman och hur kan dessa nya former av extremism förebyggas? Konferensen hålls på engelska. Anmäl dig här.

Flamman socialt förebyggande centrum
Inlägg
2023-09-24

Extremkoll.se fortsätter dra besökare!

Extremkoll.se är Sveriges första digitala plattform för unga mot våldsbejakande extremism. Genom extremkoll.se och våra sociala medier vill vi erbjuda unga kunskap och verktyg att stå emot våldsbejakande extremism på nätet. Plattformen har sedan den publicerades 2019 haft över 100.000 besökare. Den senaste statistiken från Google Analytics visar att plattformen haft över 26.000 unika besökare under perioden februari 2023 till september 2023.

Rädda Barnen
Inlägg
2023-09-22

Digitalt stöd om radikalisering under uppbyggnad

Rädda Barnen planerar att lansera ett digitalt stöd för barn och unga hösten 2023/våren 2024. Det digitala stödet kommer bemannas av personer med kunskap om radikalisering ur ett barnrättsperspektiv och med utbildning i samtalsstöd. Håll dig uppdaterad via vår hemsida.

Flamman socialt förebyggande centrum
Inlägg
2023-08-04

Resilient Gamers enkät om upplevelser av radikalisering och extremism inom gaming

I arvsfondsprojektet Resilient Gamers har vi nu skapat en enkätundersökning för unga som håller på med gaming och är i åldern 12 - 25 år. Undersökningen kommer att vara en del i att insamla information om vilka problem som finns inom gamingen kopplat till radikalisering och extremism, och vilka behov som finns för att kunna öka ungas motståndskraft mot radikalisering och extremism inom gamingvärlden. 

Agera Värmland
Inlägg
2022-12-09

Nytt avsnitt från Agera Podden om islamofobi

Agera-poddens nya avsnitt behandlar Islamofobi. Hur ser utsattheten ut i Sverige? Vad kan vi göra för att motverka islamofobi och muslimhat? Hur kommer det sig att debatten ofta är så polariserad i frågan?

Rädda Barnen
Inlägg
2022-11-23

Nordisk heldagskonferens 29/11 - Online Radicalization of the Youth

Välkommen till en spännande nordisk Rädda Barnen-konferens den 29 november på plats i Helsingfors, Finland eller digitalt. Årets tema är Online Radicalization of the Youth som Save the Children Finland organiserat med hjälp av Rädda Barnen.

Rädda Barnen
Inlägg
2022-10-25

Webbinarium 16 nov: Lansering av vägledningen Växa upp utan hat

Rädda Barnen lanserar vägledningen Växa upp utan hat - att prata med barn och unga om extremism. Vägledningen riktar sig till viktiga vuxna som vill lära sig mer om hur man kan prata och arbeta förebyggande med barn och unga kring frågor som rör hat och radikalisering.

Agera Värmland
Inlägg
2022-08-26

Nytt avsnitt från Agera-podden på temat civilkurage

Den 27 augusti är det Raoul Wallenbergs dag vars namn har kommit att förknippas med civilkurage. Agera-gänget samtalar därför om just civilkurage i detta avsnitt. Vad är civilkurage? Är civilkurage alltid positivt? Kan vi träna oss i civilkurage?

Flamman socialt förebyggande centrum
Inlägg
2022-08-23

Dialogsamtal i Klippans kommun

Ungdomar, tjänstemän, fritidspersonal, representanter från fältgruppen och projektmedarbetare från Flamman och Studiefrämjandet Skåne Blekinge träffades i augusti på aktivitetshuset Sågen i centrala Klippan för ett dialogmöte anordnat av Unga mot extremism.

Flamman socialt förebyggande centrum
Inlägg
2022-08-12

Här förhindrades upplopp

Vi på Flamman SFC har under senaste året rest runt i landet för att medverka på Rasmus Paludans manifestationer med syftet att lugna stämningen, förhindra upplopp och stötta och samtala med personer.

Visar 1 till 10 av 10 resultat